Tv & Film

Clubhouse: За нещата от живота и какво гледах тази седмица

Любимата ми стая в Clubhouse се организира от клуб “За нещата от живота” и в нея си говорим за филмите и сериалите, които сме гледали през изминалата седмица. Хоства се от лъчезарната Вержи. Всеки път добавям към списъка си още и още неща и наистина не знам, кога ще намеря време за всичко, което искам да изгледам.

Бързам да дам списък на продукциите, за които си говорихме вчера, като добавям и коментарите, които си спомням, както и трейлър към всичко и линк към стрийминг платформата, която го предлага.

 • Shadow and Bone – Хората, които са го гледали като че ли бяха единодушни, че е доста тийнейджърки. Аз не крия, че го бинджнах въпреки това, но не мога да кажа, че съм в супер възторг. Приятен е за губене на време. Може да се гледа в Netflix. В момента чета книгата и мисля, че това е от редките случаи, в които екранизацията е по-добра от книгата.
 • The Handmaid’s tale – Тук сме разделени по мнения – едната част от участниците много харесва сериала, а другата оценява колко е красив, но не се прехласва по друго. Всички сезони, включително последният до където е излязъл са налични в HBO
 • Mare of Easttown – Мнението е едно. Кейт Уинслет е прекрасна. Скоро ще пиша за този сериал на HBO.
 • Sharp Objects – Споменахме го само, защото е от ранга на Mare of Easttown, но пък се сетих, че така и не го догледах, когато излезе, така че сега го пускам от начало в HBO.
 • The Nevers – Отново на HBO, този сериал разказва за жени във викториански Лондон, които една сутрин просто се будят със свръхестествени възможности. Аз изгледах първия епизод доста трудно и поставих сериала в графата “някой ден”
 • Invincibles – Ако трябва да направя някакво summary на този сериал вероятно ще е кратичко изречение от типа на “Това е анимационен сериал за супер герои”. Той обаче е толкова брутален, че още първия епизод те кара да застинеш в поза “wtf” и не те пуска до последния. Браво на Amazon!
 • The Boys – Споменахме го, защото като стил се доближава до горното. Отново на Amazon. Аз много харесвам този сериал. Различен е, мрачен е, доста е бруталничък – малко разнообразие от всичко друго, което гледаме.
 • The Order – Това беше моята анти препоръка за денят. Този сериал ме изненада с това колко е тъп. Гледала съм много други тъпи неща, но този държи първото място. Разказва се за тайно магическо общество в колеж. Има и върколаци. Основно има адски слаби актьори. Не вярвайте на оценката от 6.8 в imdb. Все пак ако се подлъжете може да го намерите в Netflix.
 • The Magicians – Този се спомена понеже се заприказвахме за магии. Не че е върхът, но със сигурност избирам него пред горното. Някакси през сезоните го захаресвах, макар че първият не беше много вдъхновяващ. Може да се гледа в HBO
 • Mortal Kombat – Всички бяхме единодушни, че макар да обичаме игрите, този филм е безобразно тъп.
 • Better than us – Руски сериал за роботи. Според човекът, който го препоръча играта е доста слаба. Аз още не съм го гледала, но от интерес може да пусна първия епизод поне в Netflix
 • Jupiter’s Legacy – Още едно заглавие за супер герои, този път от Netflix. Честно казано нещо не успявам да го изгледам. Няколко пъти заспах на първия епизод. Ще се напъна малко да го изгледам, надявам се да е добър.
 • The Good Doctor – Беше препоръчан като сериал за разпускане, защото е лек, предвидим и приятен.
 • House MD – Нямаше как да не го споменем, говорейки за медицински сериали, разбира се. За всеобща радост всичките епизоди на Хаус могат да се гледат в Amazon
 • Love + Death & Robots – Тук се заприказвахме основно с какво нетърпение очакваме новия сезон, който ОТ ДНЕС е достъпен в Netflix и ви препоръчвам да зарежете, каквото и да правите и да си го пуснете. 8 епизода, 8 различни истории, 8 различни стила анимация, 8 невероятни преживявания.
 • You – Отново сериал на Netflix, You е естественото продължение на героят на Пен Баджли в Gossip Girl (завинаги известен като Lonely Boy). Сериалът всъщност не е никак лош трилър и макар да не се нарежда на някакви топ позиции, все пак е препоръчан.
 • Resident alien – За тази поредица не зная абсолютно нищо, но по време на разговорът в Clubhouse получихме предупреждение да не се залъгваме по трейлъра, защото въобще не показва историята и стила на продукцията.
 • Lucifer – Покрай трейлърът на втората половина от сезон 5 се заприказвахме за Луцифер, който беше спасен от Netflix след като беше спрян от оригиналния си канал, заради нисък рейтинг. Оказа се, че всички сме на едно мнение и не харесваме Лаурън Джерман. Честно казано аз много харесвам Луцифер, защото е визуално приятен, лек сериал, който се гледа с кеф в свободното време. В същия ранг ми е като Хавай 5-0.
 • The Expanse – Споменахме го само, защото повдигнахме темата, че хубавите сериали сбозват в повечето случаи, когато се спасяват от стрийминг услугите. Такъв е случаят и с The Exapanse и Amazon
 • Good Girls – Съдейки по трейлъра Good Girls е супер забавен сериал с моменти на драма. Добавям го в списъка си. Може да се гледа в Netflix
 • Girls 5eva – Попадаш в категория “guilty pleasure” Girls5eva звучи като някаква пълна простотия, от онези, дето те карат да умираш от смях. С удоволствие бих го гледала, съдейки по трейлъра е супер забавен.
 • Stranger Things – Споменахме го съвсем бегло вече на финала, защото Netflix пусна тийзър към предстоящия сезон, който все още няма дата.
 • Friends Reuniun – Точно докато си приказвахме пуснаха линкнатият тийзър към събирането на актьорите. Казвам го така, защото до колкото разбрахме, ще е някакъв спешъл, в койтo си приказват за отминалите дни, а не епизод или продължение под формата на филм. Разбира се всички сме готови да бъдем разочаровани, защото обикновено така става. При всички положения чакаме с нетърпение в HBO

И така, поприказвахме си, беше много приятно. Горещо ви препоръчвам ако имате Clubhouse да започнете да следвате клуба “За нещата от живота” и да се включите в супер яките дискусии, които се организират от него, защото не се изчерпват с тази среща за филмите и сериалите. За сега приложението е само за iOS, но съвсем скоро ще бъде достъпно и за Андроид.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *