Pick N Dazzle box

on

Явно над мен тегне някакво проклятие като си поръчам кутии първата да е разочарование. Това се случи и с BelleBox, но слава богу, втората е много по-добра, скоро ще пиша за нея, просто искам да изпробвам всичко преди да се произнеса.

PickNDazzle се предполага, че е персонализирана кутия, в която всеки месец продуктите са избрани конкретно за теб. Когато се регистрираш в сайта попълваш сравнително подробен бюти профил, в който отбелязваш какъв тип кожа и коса имаш, какви цветове харесваш, какви продукти използваш. Имаш опцията сам да си избереш продуктите в кутията (but where’s the fun in that) или да ги оставиш те да ги селектират. Предлага се в три варианта – Sleek с основни продукти за 35лв на месец при абонамент за 6 месеца; Dazzling с “изискани” продукти за 70лв на месец при абонамент за 6 месеца; и полследно Premium Picks – с луксозни марки за 100лв на месец при абонамент за 6 месеца.

Мноооого ѝ се чудих на тази кутия, защото марките им са непознати, не намерих някаква информация в интернет за тях и цялото нещо изглежда малко шейди. Ама нали съм в експериментаторски период, а пък и пише, че можеш да се откажеш във всеки един момент, реших все пак да пробвам.

И така дойде моята първа кутия.

В нея има шампоан с кератин на Skin Chemists, към който не мога да пусна линк, защото интернет не знае за неговото съществуване. Също така на етикета няма списък със съставки, има само предупреждение да се направи тест на кожата 48 часа преди употреба. Не звучи никак леджит, писах им, а обяснението беше, че тази марка се предлага на американският пазар и за това има такова предупреждение. Колкото до съставките – ще се свържат с производителя и ще ми ги дадат. Докато не ги получа ще се въздържа от тестване. Възможно е много да съжалявам, че не съм го ползвала по-рано.

Разочарование номер 2: Teeez Love Triangle Lipstick в цвят Last minute. Линкът е към сайтът на Pick N Dazzle, защото отново интернет не е чувал за точно тази серия, няма я в сайта на Teeez. Това е ярко розово червило. В профилът си изрично съм отбелязала, че не харесвам розови червила. Страшна селекция, чувствам я толкова персонална.

Missha маска за лице с мед. О, тук много се забавлявах докато проуча въпроса и така и не можах да разбера какъв точно е случаят. Има корейска марка MissHa със сайт missha.com, в който обаче такава маска не съществува. Сайтът, написан на гърба на опаковката е misshajp.com и въпросната маска пак я няма там за купуване, има я като бонус към други покупки. Поне съществува де. И стигаме до www.misshaus.com/, където най-сетне намираме маската на цена от 2 долара, но продължаваме да гледаме с недоверие, защото в about me секцията няма никаква смислена информация. Да разбирам ли, че това е японско менте на корейска маска? Whaaat is happening? Нищо де, правих един бърз анализ на съставките и установих, че не е толкова зле. Ще я пробвам.

Следващото нещо е руж на Miss Cop (?) Хич не съм във възторг от факта, че в сайта на самата компания няма изредени съставките на продукта. След като се поразтърсих ги намерих в друг сайт и според анализатора имат 25% съставки с висок риск алергична реакция и 25% среден. Да, ще пропусна.

Мляко за тяло с малина и лайм, което има много, ама много силен и натрапчив аромат. Мирише така, както миришеха дъвките Хубабуба преди 20 години. Спецално в бюти профила си съм отбелязала, че не харесвам нито плодови, нито цитрусови аромати. Ако трябва да съм честна остави много приятно усещане на ръката ми и попи светкавично бързо, което е супер бонус, но за съжаление съм изключително чувствителна на миризми, и просто нямам как да го ползвам.

Последното нещо с реални размери е COCOSOLIS Scrub MINTY Vanilla кое маааай е български продукт – честно казано толкова се уморих от това проучване, че вече нямам сили да задълбавам, а в сайта си не е като да са сложили трибагреник.

Останалото са мостри на шампоан за руса коса (пак не мога да кажа, че съм с усещането да е подбрано специално за мен), мостра на корейски нощен серум и още един скаб Naobay.

Дали е редно да съм разочарована за 35лв? Предполагам, че не. Дали всъщност съм разочарована? Много. С усещането съм, че са ми нахвърлили някакви последни бройки неща, които никой друг не е искал. Не усещам нищо “персонализирано” в подбора, какво се предполага, че трябва да бъде.

Bellebox, Glossybox и Lookfantastic въoбще не претендират за лично отношение, но се справят с него много по-добре, макар да изпращат едно и също на всички. А и цените са им по-ниски.

Единственото нещо, което ме впечатли в PickNDazzle е, че ми отговориха на мейла само няколко часа след като го пратих и то в събота. Това е крайно неочаквано.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.