Beauty

Един месец с Olaplex No.3

Трагичната история на моята коса е много дълга и прекалено травмираща, за да навлизам в детайли, но long story short: 10-12 години изправяне с преса, 2 години изрусяване, 70% побеляване и епичен косопад.

Добре де, ще разкажа малко за русото, защото то е разковничето:

Отне ми една година, за да стана руса. Започнах с най-некадърния балеаж в историята на балеажите, но пък за сметка на това беше безобразно скъп. Не искам да шеймвам и няма да назова салонът, но ако някой се интересува ще споделя тази информация на лично.

Та ми се наложи да преправя този балеаж, после направих кичури, после направих още кичури, после бях fuck it и просто я изрусих цялата. От там започнах един дълъг процес на наслагване на боя докато стигна цвета, който искам. Понякога се получаваше, понякога – не, но истината е, че много се харесвах руса, колкото и да беше трудно за поддържане.

Ама много се харесвах руса

И всичко беше прекрасно, докато косата ми не започна да се къса и буквално да става на прах. Тайно се надявах, че ако я потъмня ще се оправи, но за съжаление не работи така. Накрая се видях принудена да я отрежа, защото изглеждах като все едно са ме чопкали кокошки. Беше ужасно. А още по-ужасното беше, че дори и с премахването на много голяма част от дължината косата ми пак беше изтощена и накъсана. Наложи се дори да отрежем бретон, защото там косата ми беше най-изстрадала и изгорена.

Подстригването беше истински шок.

Може би ако знаех за Olaplex по-рано цялото това нещо нямаше да ми се случи, но както се казва по-добре късно, от колкото никога.

Какво е Olaplex? Олаплекс е Продуктът с главно П, по който всеки, боядисващ косата си е луд. Списъкът от селебритита, които го възхваляват е безкраен, започвайки от Жизел Бюнхен, Гуинет Полтрол, Ким Бейсинджър, Дженифър Лопез към по-младичките като Селена Гомез, Дженифър Лоурънс, Марго Роби и стигнем до утайката на Кардашиън – Дженър клана. Всички го ползват. Всички.

Olaplex имат продукти за професионална и домашна употреба и съм много щастлива, че моят фризьор слага в боята от професионалните, защото запазват цвета за много по-дълго и предпазва от изгаряне.

Аз вкъщи ползвам само Olaplex No. 3, което е крем, който се нанася преди измиване. Имат шампоан и балсам, но честно казано от ревютата, които четох и гледах No.3 е най-хубавият им продукт, който макар да пише, че е за боядисана и третирана коса и функцията му основно е да запазва цвета, всъщност съживява и подхранва изтощената коса и ѝ възвръща блясъка и здравината. За съжаление обаче е доста скъпо удоволствие. 100мл No.3 струва 45лв в Notino и при употреба 2 пъти в седмица стига за около месец и половина, максимум 2 ако си пестелив.

Ползвам го от един месец и вече започвам да намирам разлика в косата си – изглежда доста по-жива, много по-лесно ми е да я накарам да седи в някаква форма, краищата ми не цъфтят и не изглеждат изпържени и накъсани, усещам цялата си коса доста по-плътна и жива. Брей!

Това, което остава без промяна обаче е косопадът в епични пропорции, от който страдам. Но въпреки че всяко ресане ми носи усещането, че свалям половината си коса, тя все пак изглежда добре и още е на главата ми.

Честно казано съм доста впечатлена, защото съм ползвала всякакви продукти, включително и доста по-скъпи, но нищо не ми е давало подобно усещане за плътност и жизненост.

Зарекла съм се да го ползвам поне 6 месеца като смятам да споделя резултати на третия и на шестия месец. За сега вървим много добре и макар само на един месец мисля, че съм склонна да препоръчам този продукт с чиста съвест просто защото за пръв път от много, ама много време насам усещам косата си здрава.

Една епидемична снимка с много филтри, която да служи за after. Расте ми много нова коса, която хвърчи във всички посоки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *