Cook

Single night spaghetti

Нали знаете онези прекрасни вечери, когато имате къщата за себе си, да си сготвите каквото ви е вкусно, да си сипете една чаша вино и да си пуснете сополярника, който искате да гледате, но все няма кога?

Понеже се случват рядко ги обожавам и винаги грабвам възможността да си направя любимите спагети Чойс. Да, знам как звучи, но обещавам, че е супер вкусно и бързо, НО disclamer – няма нищо общо с италианската кухня нищо, че са “спагети”.

Продукти:

 1. Пакетче спагети Чойс
 2. Колбас/кайма/каквото и да е по избор. Аз ползвам луканка, като всяко парче разрязвам на три
 3. Половин консерва домати ИЛИ 2 домата, нарязани на дребно. Когато ползвате домати от консерва винаги взимайте цели домати, защото там ползват най-хубавите, а лошите и неузрелите режат на кубчета. Или поне Джейми Оливър така твърди, коя съм аз да споря?
 4. Скилидка чесън
 5. Подправки по желание (аз ползвам чубрица, малко люто и прясна мащерка)
 6. Кашкавал

Инструкции:

 1. Слагате една тенджера с вода да се загрява
 2. През това време режете колбаса и чесъна и ги хвърляте в едно тиганче да се запържат до степен, в която ви харесват. Моето лично предпочитание е разбира се да са по-запържени
 3. Слагате в тиганчето няколко домата от консервата. Обикновено около три и полагащия им се сос са достатъчни и ги оставяте за минутка да се сгреят ИЛИ добавяте нарязаните на дребно домати.
 4. През това време водата трябва да ви е завряла и слагате спагетите да се варят
 5. С шпатула/вилица/лъжица/каквото имате под ръка намачквате домата, така че да стане на парценца и да пусне целия сос, който се крие в нещо. ИЛИ ако ползвате пресни домати просто бъркате
 6. Добавяте сухите подправки, може да ползвате и пакетчето, което идва със спагетите. Аз го ползвам вместо да слагам сол.
 7. Оставяте го да си къкри, докато са готови спагетите
 8. Когато се сварят ги отцеждате и ги местите в тиганчето. Разбърквате хубаво
 9. Настъргвате отгоре по малко кашкавал и разбърквате, докато се рапредели навсякъде и повтаряте докато сте доволни от количеството.
 10. Местите в чиния, слагате мащерка и ядете супер доволни и щастливи.

Звучи като да отнема повече време, но са не повече от 15 минути.

Много е странно, но с нормални спагети далеч не става толкова вкусно. Също и ако ползвате повече от едно пакетче спагети Чойс.

Това ми е личната екстра рецепта, която определено е прекалена, но пък тези вечери ми се случват рядко и живея с идеята, че съм си заслужила да си похапна хубаво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *