Tv & Film

Years and Years

Телевизията през 2019 ни даде много неща – Chernobyl, последния сезон на Game of Thrones (слава Богу), прекрасен край на The Big Bang Theory, втори сезон на American Gods и въобще много качествени и не толква предавания.

Разбира се, Чернобил завинаги ще държи пая, но поне за мен веднага след него се нарежда Years and Years.

Един сезон, шест епизода и чисто нов поглед върху света. Може да се гледа в HBOGO.

Не искам да спойлвам сериалът за никого, а кратко резюме няма как да се направи, защото единственото, което може да се каже е, че историята проследява едно обикновено английско семейство в периода от 2019 до 2034-а и начинът, по който им се налага да се справят с лудостта на света.

Събитията са продиктувани (пророкувани) от всичко, което се случва днес. Е, добре де, не точно днес, да речем всичко, което се случваше преди COVID-19. И точно това е толкова въздействащо в тази поредица – сюжетната линия е обезпокоително правдоподобна.

Политическият лидер (любимата на всички ни Ема Томпсън) е представен като сбор от Тръмп, Джонсън и всеки друг самозабравил се алчен и накомпетентен психопат, заемащ ръководен пост в днешно време и съответно обстановката, до която ще ни докарат.

Между другото, чaст от музиката е записвана у нас и когато я чуете непременно ще я разпознаете. Адски въздействаща е.

Дали сериалът е приятен – ами не, не бих казала, че е приятен за гледане. Но започнеш ли няма как да спреш. Историята е плашещо завладяваща и предупреждаваща.

Аз лично давам 11/10, което ми се случва много рядко и просто нямам как да го препоръчам повече.

Оставям ви един трейлър и чакам да ми кажете как ви се е сторил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *