Cook

STFU Cookies

Поради някаква причина тези курабийки печелят страхотно обожание от всеки, който ги пробва.

Правила съм няколко пъти, като последния беше тази седмица, а поводът беше събранието на входа, което организирах. Надеждата ми беше, че ако хората са заети да дъвчат няма да могат да се карат. Оригиналния ми план беше да ги направя съвсем малко по-големи от една хапка, така че устите им действително да са пълни и да не могат да говорят, а да слушат. От там и името – STFU (shut the fuck up) Cookies.

Те пък станаха доста по-големи от очакваното, но чудото си е чудо и проработиха независимо от размера си. Всички се подписаха под предложението за външен домоуправител, че и бюджет се гласува без нито един повишен тон.

Е, ако трябва да съм честна може би има общо с това, че на събранието слезнаха само читавите, възпитани хора, младите семейства и благите пенсионери. Тези, които създават проблеми се лишиха от възможността да пробват моите курабийки.

Оригиналната рецепта се казва Мамините курабийки с шоколад от Вкусно с Бени и като цяло я следвам без изменения.

Продукти:

 • 180гр. Маргарин
 • 2 яйца
 • 200гр. Захар
 • 2 Ванилии
 • 400гр. Брашно
 • 20гр. Бакпулвер (2 пакетчета)
 • Щипка сол
 • 200гр Шоколад
 • 100гр Мюсли с плодове

Инструкции:

 1. Маргаринът се разбива със захарта с миксер.
 2. Добавят се яйцата. Ако ползвате течна ванилия я добавят тук.
 3. В друга купа се смесват брашното, бакпулвера и солта. Ако ползвате ванилия на прах (което не препоръчвам) се слага тук.
 4. Добавят се малко по малко към маргарина с яйцата и захарта и се омесват с шпатула, докато се поеме цялото количество.
 5. Шоколадът се добавя по същия начин – слага се малко количество и се разбърква добре.
 6. Накрая същото и с мюслите.
 7. Правят се на топчета и се нареждат в тава, застлана с хартия за печене като трябва да има малко разстояние между тях, защото се разпльосват при печенето
 8. Пекат се на предварително загрята на 180 градуса фурна за 15тина минути. Аз ползвах вентилатопр, така че ставаха малко по-бързо. От една доза излизат две тави,

Аз лично планирам следващия път да не слагам мюсли, а евентуално да ги заменя с още щоколад, пък да видим какво ще стане.

При всички случай тези курабийки са велики и смятам вместо да се мъча с коледни сладки тази година (че миналата хич не ми се получи) да забъркам повечко от тези.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *