Tv & Film

Carnival Row

Или как Орландо Блуум вече не е просто Леголас.

Както обикновено подходих към фентъзи с лека доза недоверие. Да, обичам принцеси и магия, обичам феи и омагьосани гори, но фентъзито като забие в посока тролове, рицари и някъв medieval сетинг много ме изнервя. Както се досещате Властелинът не ми седи на челните места.

Carnival Row се развива в нео-ноар, ала Викториянска, ала малко стийм пънк обстановка, където разни чудати същества като феи и кентаври, прогонени от собствената си земя, са принудени да живеят в гето и към тях се отнасят като измет.

Историята следва главната героиня – фея Виниет (в ролята – Кара Делевин) и Филострет – Фило (Орландо Блум), инспектор от полицията, който разследва поредица убийства на фай (fae – магични създания, тук българският малко издишa, не съм сигурна официално как са го превели).

Тъй като не искам да пускам спойлери и да разказвам целия сюжет, ще кажа само, че първият сезон има от всичко по малко – и крими, и любов, и прескачане между преди и сега, войни между хора и магични създания, и още много.

Приятно съм изненадана от сериала и всъщност с нетърпение очаквам следващия сезон.

Орландо Блуум се справя чудесно в ролята на сърдит детектив. Кара Делевин…. не толкова. Не обичам актриси, които имат общо две изражения на лицата си и изглеждат все едно вечно умират от скука. А тя е от тях. Дори при опит за усмивка не изглежда искрено и е откровено странно, дори може би малко неприятно.

Carnival Row може да се гледа в Amazon Prime Video. 6лв (€2,99) на месец за първите 6 месеца, като след тях става 12лв (€5.99).

Повече за стрийминг платформите може да се намерите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *